Přeskočit na obsah

UV reflektory

UV reflektorKlubová atmosféra je skvělá. Lidé se chodí bavit a těší se z prostředí, které je exkluzivně nasvícené a působí příjemně. Málokdo si však uvědomí, že za tímto dojmem stojí složitá technická řešení, která je potřeba důkladně promýšlet, abychom získali opravdu dobře fungující celek. Například osvětlení pódií je otázkou samo o sobě. Jde o to, aby bylo osvětlené hlavní dění a vědělo se, co se děje na pódiu. Proto musí mít osvětlení určité vlastnosti jako sílu, stálou barevnost apod. A přesně takové vlastnosti mají UV reflektory.

Proč právě ony? Důvod je jasný. UV reflektory jsou, dokážou osvětlovat rozsáhlé prostory. To je více než vhodná vlastnost do míst, jako jsou kluby. Obvykle je zde příšeří a kvalitní osvětlení je tedy nepostradatelné. Technika je tedy zásadní a výběr není dobré podcenit. UV osvětlení musí být dobře rozmístěné, a ačkoliv je intenzivní, tak musí být intenzivní dostatečně, aby dokázalo pokrýt celou určenou plochu.

UV reflektory také zajistí to, že UV aktivní materiály budou fungovat skutečně tak, jak mají. V klubech to bývá jeden ze zásadních požadavků, protože poptávka po takových typech dekorací a doplňků roste. Zároveň lze tyto reflektory, stejně jako jiné typy UV osvětlení opatřit různými filtry, ať už barevnými či s výřezy, které budou promítat obraz a opět posunout celkovou atmosféru na jinou úroveň. Barevnost je téměř neomezená, což zvětšuje možnosti využití i tam, kde by se jinde k použití UV světel přistupovalo.

Pokud tedy vybíráte UV reflektory, vybírejte s rozvahou a zhodnoťte, jakou roli budou muset plnit a nakolik náročná bude jejich instalace. Je dobré myslet na jejich začlenění do prostoru už při budování, protože se přeci jen jedná o náročnější vybavení, se specifiky na váhu a elektroinstalace. Vybírejte také takové reflektory, které můžete propojit i s dalšími prvky, protože potom budou moci dynamicky reagovat například na hudbu z reproduktorů či jiné prvky. Možnosti jsou dnes opravdu široké.